For at øge oppetider og ydelse, har vi i den seneste tid haft fokus på forbedring af vores netværk. Blandt forbedringerne har vi nu fuld redundans på vores netværk og videre ud til internettet med flere udbydere, øget kapacitet og peeringer.
Resultatet er et redundant netværk, hvor nedetid vil forekomme yderst sjældent, og hvor internettrafik sendes via hurtigere og kortere veje ud til resten af internettet.
Vores samlede kapacitet til omverden er ligeledes øget til hele 23 Gbit/s (2x 10 Gbit/s og 3x 1 Gbit/s). Der er således rigelig kapacitet til fremtidig vækst.
Øget oppetid via redundans
Alle servere er nu redundant forbundet med minimum 2 netværksporte til hver sin switch. Dette giver mulighed for uforstyrret drift, hvis f.eks. en switch fejler eller har service. Dertil er der på hvert subnet nu redundante routere med automatisk fail-over (VRRP), hvilket igen sikrer uforstyrret drift ved fejl eller service.
Opgraderet internetforbindelse
Vores internetforbindelse har ligeledes fået en markant opgradering i forhold til tidligere. Vi har nu to uafhængige hovedroutere, som hver har en 10G forbindelse videre ud til internettet via to forskellige udbydere, hvilket betyder at vi kan miste en router helt og fortsætte uden afbrydelser.
Den ene af forbindelserne leveres af Telia Carrier, som er en såkaldt tier 1 udbyder med et eget globalt netværk. Ved at købe adgang til dette netværk, kan vi nå store dele af internettet med Telia Carrier som det eneste mellemled. Det skyldes at mange store ISP’er i hele verden også benytter dem som deres leverandør.
Vores anden udbyder er Global Connect, hvorfra der bl.a. er adgang til CenturyLink (tidligere Level3), NTT og Deutsche Telecom. Vi kommer dog til at udskifte Global Connect med en udbyder, som matcher kvaliteten fra Telia Carrier.
Via BGP protokollen får vores routere den fulde route-tabel for internettet for både IPv4 og 6. Dvs. at routerne for hver datapakke, som udgangspunkt vil levere den videre til den udbyder, hvor der er kortest vej hen til destinationen (færrest AS hop). Vi benytter således begge forbindelser fuldt ud og ikke blot den ene som backup.
Kortere vej via peering
Udover vores to internetadgange, har vi også etableret såkaldt peering, hvor vi udveksler trafik direkte med godt 300 forskellige andre netværk på verdensplan. Dette sker via internet exchanges, hvor vi er aktuelt er repræsenteret på Netnod Copenhagen, NL-ix og STHIX Copenhagen. Vi er i Danmark blandt top netværkene med flest peeringer.
Med peeringer går trafikken ikke via vores sædvanlige internetudbydere, men leveres direkte til vores peeringpartnere, som bl.a. tæller store netværk som Google og Cloudflare, men vi har også direkte adgang til mange danske internetudbydere som bl.a. Telenor Danmark, 3 (mobil), Stofa, Dansk Kabel TV, Fiberby og Gigabit.
Samlet når via omkring en fjerdedel af internettet via peering og på sigt forventer vi at øge dette tal ved at blive etableret på flere internet exchanges i Europa. Næste tilføjelse bliver formentlig Netnod Stockholm.
Peering er ultimativt med til at øge tilgængeligheden, da internettrafikken til og fra vores platform får alternative veje at gå. Tiltaget med peering, sikrer samtidig at Netsite styrker sin danske hosting-platform, som et attraktivt sted for dansk internationale hjemmesider og internetprojekter.
Skriv et svar